Grupper

IMG_8792.jpg

Revysjefer

Velkommen til Fossrevyen ON ICE!
Vi er årets revysjefer og er veldig glade for at du har funnet veien opp alle disse trappene og inn i varmen. For ti måneder siden begynte vi å jobbe med denne revyen og for én uke siden var vi halvveis. Disse månedene har bestått av:
Mye følelser og kjærlighet
Mange gode stunder
Mye latter
Mye kaffe
Lite søvn
Sene kvelder
En uforutsett brannøvelse
og tre bilulykker

MEN vi snakker for alle når vi sier at vi alle hadde gjort det hele en gang til.

Å være revysjef er å falle på isen syv ganger, reise seg opp igjen åtte, se seg rundt og håpe at ingen så det. Det er mye is under denne snøen og du lurer kanskje på hvorfor vi ikke har kjøpt brodder ennå? Det gjør vi og, men brodder eller ei hadde vi aldri kommet oss gjennom denne revytiden uten hjelp av våre nesten 300 engasjerte revysjeler.

Vi veldig stolte av denne revyen og alle som har hjulpet til. Vi har hatt en utrolig opplevelse og sitter igjen med et minne for livet, og vi håper at dere kan oppleve noe av det samme her i kveld!

Slik Disney så fint sier det selv: når du ønsker oppå en stjerne kan magiske ting skje, god fornøyelse!IMG_0130.jpg

Instruktører

Hei du. Vi er instruktører. Det betyr at vi har hatt som jobb å ha det lættis sammen med den flotte gjengen du kan se i programbladet her. Resultatet av det skal du få se på scenen nå snart. Vi håper du gleder deg. Det gjør vi. Så hyggelig at du har tatt turen hit til Foss for å se på revy forresten. Sånn serr, det setter vi skikkelig stor pris på. Nå som du først er her: Len deg tilbake, sett telefonen i flymodus og nyt forestillingen. Det har du fortjent. Legg bort alle bekymringer, nå skal vi skli av gårde og ha det trivelig. Velkommen til Fossrevyen On Ice!IMG_9288.jpg

Økonomi

Nå kan jeg alt om bankID - blir et sykt chill førsteår på BI! Med mindre jeg går ut av videregående med gjeld etter en revy i underskudd, så gi gjerne et lite bidrag i pausen når jeg går rundt med bøsse<3


IMG_0208.jpg

Kor

Er du klar for ditt livs musikalske høydepunkt? Vi er revykoret, og vi lover deg en helt fantastisk opplevelse. Med bakgrunn fra bla. Det Norske Jentekor, Sølvguttene og MGP jr. Kan vi garantere at du sitter igjen med gåsehud. Vi gleder oss til å synge i Fossrevyen 2019 Du ser oss blant skuespillerne -sånn ca. på midten;)


Allesamlet.jpg

Band

Hei, Jeg er Julian. Og jeg er Harald. Og jeg er Sveinung! De siste månedene har vi satt sammen et enestående, spenstig, rusavhengig, skandaløst og intergalaktisk band! Med sekslubbene blåsere som blåser øra av et snerpetepublikum og fire strykere som får publikum til å stryke med, kan du forvente et spektakulært spetakkel uten like. Det mormonske kompet er som vanlig bakoverbøyde; en grensesprengende tasteinstrumentalist, to tanegitarister, en bedrøvet perkusjonist, en trommis med sin helt dødfødte tolkning og oppfatning av rytme, og han gniende på bassgitar. Vi mekker babb stemning med et sammensurium av sensurerte slagere fra Barne-tv, Broadway og Muse. Alle 16 av oss er elever fra tafatte Foss VGS.

Sperr opp øra mellom sketsjene, så får du med deg et sammenklappbart band du sent vil glemme!

Medlemmer: Cello: Stian Wiig, Bratsj: Christian Berlin, Fiolin: Sveinung Hoel Bjorå, Birk Landaas, Trompet: Tuva Olsson, Mikkel Dahl Amundsen, Magne Nyberg, Trombone: Sol Loennecken, Saksofon: Maria Valland Lund, Ari Sigurdarson, Gitar: Julian Salole Skjerven, Gitar og El-ukulele: Isak Torgersen, Bass: Erlend Markhus, Elektrisk tasteinstrument: Harald Ramm Haugland, Perkusjon: Halvor Brunt, Trommer: Emil BorgenIMG_0172.jpg

Scene

Overraska over at det er vi som har bygga scenen? Det er ikke vi, fordi: Skrutrekker, sag og hammer. Baris, guttastemning og damer.

IMG_0180.jpg

Rekvi

Rekvi. Sitter. Rekvisitter. Men forkortet. Så at det blir uten sitter, bare rekvi, behold rekvi, om ta vekk sitter. DRIT I SITTER DET ER BARE REKVI. Chill. Überchill. Sitter bedre liksom. Åja, sitter bedre ja. Den satt.

Som rekvisjefer er det obligatorisk å slutte i forhenværende givende stillinger i matbutikk. Det gir ekstra tid, ikke bare til å lage de nICEste rekvisittene, men også til romanse. I løpet av revytida har vi nemlig fått oss kjæreste. Han heter FINN, og vi tre er i et tidsbegrenset, avhengig, og mer eller mindre monogamt forhold. Etter et usedvanlig kort svangerskap har vår lille trio rukket å få seksten scenearbeiderbarn. Dette er de skikkelsene du ser på scenen som du egentlig ikke skal se, og sammen utgjør vi en backstagedansende, sceneslavende og cue-avventende familie.

Hilsen

Mathilde og Kari. Sitter.


IMG_8766.jpg

Kost og Mask

Etter at det ble bestemt at revyen vår nærmest skulle ha «Disney»-tema, har kost-og-mask- rommet lignet mer en skyttergrav fra andre verdenskrig.

Systua er fylt med konstant mitraljøselyd fra maskinen som hamrer på de uferdige prinsessekjolene. Vi syr revyen sammen med sprutende rød tråd. Nå og da hører man skriket til en uskyldig påkleder når tråden tres i hud og ikke i stoff. Nakken har sluttet å reagere på nåleputene som suser rett over hodet hennes, og det eneste som treffer netthinnen er at nok en jente har blitt sendt til opphold på vaffelrommet etter kraftige leggkramper. Selv om nærsyntheten snart har tatt oss alle, skimter man stadig en skuespiller som prøver å komme seg ut av en bløtkakekjole og inn i et hvalrosskostyme på under 12 sekunder og gledesropene når det går. De hovne fingrene løfter niende kaffekopp for dagen og blikkene møter hverandre.

En forbipasserende utenfor retter et tilfeldig blikk mot Foss videregående skole. Gjennom vinduene i tredje etasje ser han at hender blir reist med tre fingre i været, og han hører svakt en melodi på fire toner som plystres i kor. Fortsatt uvitende om at fossrevyen 2019 kommer til ha de beste revykostymene noensinne laget.


IMG_8754.jpg

vaffel

Hei, dette er Oda og Lavrans.

Vi startet vår kulinariske reise hos Eivind Hellstrøm der vi gikk flere lange år i knallhard lære. Vi lagde vafler dag inn og dag ut, «Jævlig forvirrende med to Oda’er» - Hellstrøm. Vi har senere gått i lære hos flere verdenskjente mesterkokker:

«What are you!?» -Gordon Ramsay
«An idiot waffle» -Oda

Ellers har vi lagd vafler til revyens mer takknemlige sjeler, «Jeg lover at jeg vippsa!» - Mikkel. Mattilsynet godkjente oss så vidt ettersom de hadde liten forståelse for at Remy faktisk var en mesterkokk og ikke bare en hvilken som helst rotte Lavrans hadde under lua, ellers var det meste på plass. Vi avsluttet vår lange vaffellærlingsperiode på setrene i Østerdalen. Hyggeligere kokker, men vaffel laget med el-energi er trossalt mer miljøvennlig enn kullfyring.

“If it tastes really good and it’s funky, it’s funkalicious.” – Guy FieriIMG_8812.jpg

Pr

Heihei. Vi er PR-sjefene for Fossrevyen ON ICE.

Alt det vi i PR gjør er forgjeves, fordi du sitter mest sannsynlig her fordi du er lillesøsteren til vaffelsjefen, eller faren til Mikkel, eller kommer fra foss og føler deg tvunget til å se revyen for å holde deg innenfor de sosiale rammene. Eller kanskje du er fra Elvebakken og vil se standarden på revyen, for å måle den opp til deres egen revy, eller kanskje du er anmelderen som skal gi terningkast til den magiske revyen vår?

Ikke vet vi, men vi har i hvert fall prøvd å promotere da. Gi oss litt credz, for du så vel kanskje tøystykket vi har malt og hengt halvveis opp på skoleveggen vår da du kom hit? Og selv om det kanskje ikke er vi som har fått dere hit, så passer vi hvert fall på dere i våre neon-gule refleksvester. Det skal vi hvert fall ha, for hvis isen på scenen begynner brenne så står vi klare.


white.jpg

Lyd, lys og backstage

Tekst og bilde kommer


IMG_9436.jpg

Spons

«Du ser på revyens sugamamas, vi mekker cash, så alle kan kjøpe stæsj uten oss hadde revyen vært trash. #ad #spons»


IMG_0213.jpg

Dugnad

Vår kjære avdøde Walt Disneys meste kjente quotes:

All our dreams can come true if we have the courage to do dugnad.

The way to Get started is to quit takling and begin doing dugnad.

When you're curious, you find lots of interesting things to do, like dugnad.

You can design and recreate, and build the most wonderful place in the world. But it takes dugnad to make the dream reality.

It's kind of fun to do dugnad.

A man should never neglect HIS dugnads for business.

I love dugnad more than any woman I have ever known


IMG_8827.jpg

søppel

"Ja... Det er er jeg som er søppelogskrotogsånt-sjef. Du spør deg kanskje nå, er dette nødvendig?? En egen sjef for søppel??? Da er svaret mitt ja. Ja det er det. For hvis det ligger masse søppel rundt på revyen, så kommer rottene. Og rottene, de gjør at vaffelgruppa ikke ikke får stekt vafler (mattilsynets regler) og uten vafler vil revyen sulte!! Altså det blir ingen revy:(( Man kan dermed på mange måter si at det gjør min stilling til revyens viktigste. Det er bare ikke så mange som tenker over det har jeg skjønt. Men sånn, nå veit hvertfall DU det!"


IMG_0225.jpg

Fest

We throw The nICEst part10s more than twice, with a little bit of spICE Vi er festsjefene, vi er sjefest


white.jpg

Media

Tekst og bilde kommer


IMG_8848.jpg

Inspisienter

Du vet ikke hva vi gjør, vi vet ikke hva vi gjør, men DgbIMG_0233.jpg

Dekor

Jeg har klippet så mange snøkrystaller at jeg har mistet alle fingrene mine til frostbitt.

Håper dere liker revyen😊


IMG_8952.jpg

Vann

Jeg er vannmann, men jeg er født i vekten